Disciplines

Funderingstechnieken


MUC is gespecialiseerd in funderingstechniek. Wij ontwerpen alle soorten funderingen, verankeringen, bouwkuipen, etc. Niet alleen de geotechnische berekeningen, ook alle andere materiaal technische berekeningen (beton/staal/hout/etc.). Het uitvoeren van predicties voor slagcijfers van heiend ingebrachte funderingselementen en het inschatten van de benodigde zwaarte van een trilblok voor trillend ingebrachte funderingselementen behoort tot de mogelijkheden.

Wij geven advies over het inbrengen van funderingselementen in relatie tot bestaande bebouwingen en zorgen voor heitoezicht en specialistische bijstand bij installatieproblemen van geotechnische funderingssystemen.

Met onze ruime ervaring en brede kennis op het gebied van funderingstechnieken zijn wij een goede partij voor de ontwikkeling van nieuwe funderingstechnieken.

Geluidsschermen


Het maken van berekeningen en tekeningen voor geluidsschermen behoort al vele jaren tot ons dienstenpakket. Met de komst van de HSL en een aantal grote infrastructurele werken is het aantal projecten voor deze discipline flink gegroeid en is de nodige ervaring opgebouwd. Alle onderdelen kunnen door ons ontworpen (elementen, stijlen, regels, fundering, overkluizing balken, etc.) en uitgewerkt worden (alignementtekeningen, palenplannen, coördinatenlijsten, elementtekeningen, etc.).

Civiele Techniek


Op het gebied van civiele techniek hebben wij zowel nationaal als internationaal vele projecten uitgevoerd. U kunt bij ons terecht voor de volledige engineering van bruggen, kadeconstructies, steigers, damwanden, geleidewerken, meerpalen, trospalen, stabiliteit grondlichamen, zettingen slappe ondergronden, enz. Ook het opstellen van bestekken (RAW), budgetbegrotingen en het houden van toezicht behoort tot ons dienstenpakket. Wij verrichten voor diverse gemeenten constructieve toetsingen van aanvragen voor bouwvergunningen. 

 

Werktuigbouwkunde


MUC maakte al vele ontwerpen, berekeningen en CE-markeringen gemaakt voor o.a. funderingsmachines, hijskranen, torenkranen, pontons, heiframes, hefeilanden en hijsmiddelen. Wij hebben ruime ervaring op het gebied van funderingsmachines/hijskranen qua sterkte, stabiliteit (capaciteitstabellen volgens de NVAF) en CE. Dagelijks voeren wij stabiliteitsberekeningen uit voor pontons. Tevens verrichten wij diverse berekeningen aan offshore modules, welke vaak in containervorm worden opgebouwd.
 

Meettechnieken


Voor diverse metingen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen de volgende metingen verzorgen:

  • Trillingsmetingen
  • Akoestische metingen
  • Geluidsmetingen
  • Inclinometingen
  • Wanddiktemetingen
  • Verfdiktemetingen
  • Scheurwijdtemetingen
  • Statische proefbelastingen funderingselementen

Het keuren van damwanden en buispalen kunnen wij ook voor u verzorgen. U bent tevens op het juiste adres voor het opstellen van monitoringsplannen en voor het opstellen van plannen voor statische proefbelastingen met de daarbij behorende analyse van de resultaten van de proefbelastingen.