Funderingstechnieken Geluidsschermen Civiele techniek Werktuigbouwkunde Meettechnieken

Geschiedenis


De geschiedenis van M.U.C. begint in de jaren 70. Theo Meeuwsen en Jan Udink leren elkaar in 1978 kennen bij de funderingsafdeling van Interfon, Dirk Verstoep, hun werkgever destijds.

Geschiedenis B.V. Ingenieursbureau M.U.C.Geschiedenis B.V. Ingenieursbureau M.U.C.Geschiedenis B.V. Ingenieursbureau M.U.C.

Na een aantal jaren samen te hebben gewerkt besluiten Theo en Jan samen een bedrijf op te richten: B.V. Ingenieursbureau M.U.C. (Meeuwsen Udink Consultants). In het begin doen zij dit parttime naast hun baan bij Dirk Verstoep. In 1984 gaat Theo fulltime voor M.U.C. werken en in 1985 volgt ook Jan.

De heren werken beiden vanuit huis en houden kantoor op de zolderverdieping van het huis van Theo in Zwijndrecht. In 1986 nemen zij de eerste werknemer aan, Jan Dubbeldam, die nog steeds werkzaam is bij M.U.C.

In 1987 gaan Theo en Jan op zoek naar een kantoorpand dat op een goede locatie ligt ten opzichte van Zwijndrecht en Terheijden, de woonplaats van Jan. Uiteindelijk vinden zij in Terheijden een stuk grond te koop waarop een tijdelijk kantoor gebouwd mag worden (units). In de tussentijd wordt naast het tijdelijke kantoor het nieuwe kantoor van M.U.C. gebouwd.

Geschiedenis B.V. Ingenieursbureau M.U.C.Geschiedenis B.V. Ingenieursbureau M.U.C.Geschiedenis B.V. Ingenieursbureau M.U.C.

In 1990 wordt de 1e paal voor het nieuwe kantoorpand geslagen. Na alles met eigen handen te hebben ontworpen en gebouwd is het in 1993 zover, het kantoor is klaar!

Met de jaren krijgen Jan en Theo steeds meer personeel, waaronder ook Alain Timmermans, die als stagiaire van de HTS in 1993 kennis maakt met M.U.C.. Het bevalt Alain wel bij M.U.C. en sinds 2006 behoort hij samen met Theo tot de directie van M.U.C..